Saturday, July 18, 2009

MY OWN WORLD AND WORDS inspire from hanah

:) ilove you sis
I've just read ur blog.and suddenly its inspire me to write this.hm.
kadang2,org tak terfikir apa yg mereka lakukan.knp susah utk maafkan org dan berbaik dgn ikhlas tnpa memaki hamun?mind ur own business baby :) blog,myspace,facebook and whatsoever lah bkn tmpat untuk bergadoh.
Cukup stkt berjumpa dan selesaikn mslah msing2 tanpa membabitkn org sekeliling.kadang2 adanya blog menjdi punca salah fhm.nsihat dikatakn perli dan memihak kpd sesetgh bahagian.tlinga dan perasaan yg bermain tak dpt menahan keluhan org sekeliling.ok lah.anggap aku tiang ditgh.tak memihak sesiapa.kepada yg bercerita sila hntikan kerana tanpa menghentikan cerita masalah akn bertambah trok.dan bg yg rasa dirinya yg dianiaya tlg maafkn.lupakan dan teruskn hidup dgn org yg ada disekitar anda.
Dengan adanya tolak ansur antara dua pihak akn menjdikn keadaan lebih baik.cuba anda2 yg menjadikan blog dan rakan2 anda sbgai pengantara.ptutka?rakan yg psti akn menjadi pembela akn trus berusaha menambatk hati sahabatnya supaya tiada pihak yg kecil hati.org lain yg tiada kna mengena akn terkena bahang mereka2 sekelian.hmm dan bg penyampai hentikan lah.sy sbgai rakan,kenalan dan apa2 lah ingin sgt hntikan setakat ini.pertelingkahan anda semua dibaca dan diketahui ramai pihak.tak dinafikan psti ada rasa tidak puas hati antara satu sama lain tp tlglaa fhm keadaan org sekeliling.kadang kala rakan2 anda dan rakan2 mereka juga bersahabat tetapi saling mengata demi menyokong pihak masing2.hmm.sama naik ja kn.
Jika anda berbaik,itu akan menjadi lebih mudah kepada rakan yg lain.tidak menyimpan mslah yg tiada kaitan dengan mereka dan buleh menubuhkan satu puak yg lebih harmonis.kerana anda2 yg bergadoh,kwn2 yg lain turut serta.fikir2kn lah kerana kita saling mengenali.fuang2.baca dan fahami.dua2 pihak hentikan dan maafkn dgn ikhlas dan segala yg kita lakukan slps ini akn menjadi lebih jujur tanpa bermuka2.fikirkn.sy tak suka keadaan ni.tlg lah.bhve well and mind ur word also when u r talking with other person who is older than you,even you hate em.words can describe ur atitude and ur manner.sumtimes,there are a few ppl dont deserve anything,even to be hated.(leteran terakhir dan SALAM MAU PKIQ.)selepas ini blog ini akn berakhir dgn perkara2 seperti ini dan hny akn menceritakn tentang hal ehwal NOR DIANA BINTI DAUD dan kesyangan2nya shj.wasalammmmmm :)

7 comments:

  1. kalau dia mmg niat nk bg satu dunia taw mcmna wei?

    ReplyDelete
  2. wallahhuallam lah.cuba la damai2kn diri.build up our self without hating other ppl :)

    ReplyDelete
  3. haha. sng ja. suruh dia tu jgn ganggu hidup aku. so xpayah aku nk pikiag pasai dia dan agenda2 dia bersama suku sakat dia

    ReplyDelete
  4. pkiaq dk suku sakat dy suku sakat hg jugak kn
    kalo ok dy diam,blah2 hg nuh diam sama dk?xmungkin kot.aku hat xdk pa kna mengena dgn agenda DIA HG TU pon tempias nma aku pon ada jgk kt bbd.ada la suku sakat aku pulak bercerita.sbb tu aku dh bermula utk menulis.semua terbukti di blog.suma hnya krana suku sakat dia yg hg mksudkn di atas turut ada aku.sbb aku rakan dan kwn baik dy.phm?kalo dua2 diam bru xjd mslh.ni dua2 xmau diam.mmpuih aa

    ReplyDelete
  5. hahaha. aku ingt pasai aku gaduh dgn mira. dak2. aku rasa paten sama pi dok sebut rk. sebut rk tu mcm dok kata satu group depa. paten bodo. nk kata pon kata kt mira tu dah la. kn? haha. aku pon. aku baik dgn rk dan aku baik dgn belah paten. so dlm hati aku hanya ada "maw pikiag pasai depa"

    ReplyDelete